zondag 10 januari 2016

Groene bonen schotel!!! Hmm Jummie!!

Gisteren { za 09/01/2016 } had mijn vrouw nog eens zin in een ovenschotel en dat werd groene bonen schotel van Maggi!! De poeder voor de saus zit hier al in, de rest doe je zelf!

Ingrediënten:

pak maggi bonenschotel
1 ui
1/5 kilo groene schoongemaakte boontjes
600 gr gehakt
p/z/nmk
boter voor de puree
Melk voor de puree
Puree voor ovenschotel { vers of uit pak }

Extra toevoeging van ons: één eenzame gele paprika


Bereidingswijze:

Je kookt je water voor de aardappelen { of voor de instant puree} daarna kook je de aardappelen en maak je er puree van met melk, beetje boter en kruiden. Wij deden het gisteren gemakkelijk en deden het met instant. Het smaakt ons en is gemakkelijk in en lui weekend!
Je kookt je schoongemaakte groene boontjes. En kookt ze beetgaar. Afgieten.
Daarna bak je het gehakt, doe je de gehakte ui {en de gele paprika} erbij en bak je deze even mee. De groene boontjes mogen erbij. Even opbakken.
Dan in 200 water doe je de poeder voor de saus, je mengt dit goed en doet het in de pan. Goed omroeren en 5 minuten al roerend opkoken.


Dan ga je je ovenschotel opvullen. Eerst het gehaktmengsel, dan de puree erover en tenslotte een heel pakje ovenschotel kaas. In de oven voor een 20 minuutjes, net genoeg tijd voor douchkes en lekker relaxt te genieten van je eten...Het komt er zo heerlijk goudbruin uit, oh zo lekker!!!


Het smaakte heerlijk!! Echt een voltreffer en zeker niet de laatste keer in huize Dirkx/Steevens haha!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten