vrijdag 1 april 2016

Update van mijn gezinnetje

Het is lang geleden dat ik nog eens over mijn gezinnetje geschreven heb, ook voor mezelf wel fijn om terug te lezen, dus zet ik het er nog eens tussen...

Sorry voor degene { als er al gelezen wordt natuurlijk hihi!!} die het niet interesseert en hier komt voor de creatieve doeleinden...

Vrouw lief gaat redelijk, haar Morfea { Sclerodermie morfea} staat alleen nog niet stil...
Ik heb geen foto´s voor het moment, want echt verschil is er niet merkzaam, maar ik zie het aan haar. Ze is kort en snel boos { ledertrexaat bijwerking} en ik moet echt goed oppassen. Verder is ze ruim bij gekomen met de kilo´s en lijkt haar dat weinig te deren, maar ik vind het jammer. Ik zie haar graag hoe ze ook is, maar een beetje gezond zie ik haar nog liever.

De bloed uitslagen zijn in de meeste gevallen goed, zelfs haar ijzer staat uitstekend. Ze neemt nu na 3 maanden 4 flesjes ledertrexaat te hebben genomen weer terug 3 flesjes... maar ze is een 2 weken geleden naar Leuven geweest en haar kuur is met een HALF JAAR verlengd.
Het doet gewoon nog niet wat het moet doen... ze baalt verschrikkelijk, maar het is niet anders. Een half jaar is lang, maar in Juli moet ze weer naar Leuven en horen we meer.

Haar been lijkt nog wat rood, en wat rood is is nog in werking... dus doet de morfea nog zijn ding?  of is er een ontsteking? Ze heeft hier ook een brandwond opgelopen, door een sessie op haar therapie. Dit wordt goed in de gaten gehouden, want ze mag geen ontsteking hierop krijgen zegt Leuven.

Met therapie gaat ze stoppen, het doet niets meer af. Haar knie blijft stijf, en de therapeut krijgt dat nooit meer beter, ook niet leuk om te horen... maar het is niet zo dat de knie erger is geworden dan de vorige keer dat we in leuven waren. Dat is positief.

Ze is wat rapper moe, heeft het sneller koud en klaagt sneller dan vroeger, trap lopen geeft problemen en ´s morgens zijn er wat start problemen met de knie, deze toont stijver te zijn in de morgen. Trap lopen wordt wel moeilijker, zijwaarts gaat ze eraf...
Maar werken doet ze nog fulltime... knap van haar!!!

Voor de rest spurt ze overal tussendoor, geen griepje of verkoudheid gehad!! Yeey, want medicatie geven is moeilijk met dien ledertraat. Wel heeft ze last van de rug, maar dit is al 2 jaar een probleem... pas na de ledertrexaat kan dit weer aangepakt worden...

Al bij al gaat het dus wel met haar, ze accepteert het nog altijd niet, maar probeert zich er bij neer te leggen...

Ik zelf vaar wat moeilijker... een
verkoudheid, een griepje, fybroland en mijn tanden, het is de laatste maanden druk geweest in mijn lichaam...
Maar we blijven vechten tegen alles en geven niet op... ik werk door en ben stiekem ook een beetje
trots op mezelf... want keer op keer zie je het niet aan iemand die reuma heeft, maar het is er wel!!! En ook al vechten wij misschien niet zo hard als iemand die iets ernstigers heeft, maar we vechten toch maar iedere dag tegen de pijntjes en kwaaltjes... doe het maar, het is niet simpel.

De laatste tijd is er veel vermoeidheid, rugpijn en tandpijn voorbij gekomen, hebben mijn benen het zwaar en ben ik blij als de werkdag voorbij is.... een pilletje hier en daar houdt me overeind.
Ik weet dat ik niet mag klagen als je leest wat sommige mensen met erge ziektes meemaken, maar heel af en toe ben ik trots op het gevecht dat ik dagelijks lever.

Onze honden gaan juist goed, onze raico heeft een allergische opstoot alleen overwonnen zonder Cortisone... YEEY!!! En onze yenzo sukkelt lekker verder met zijn oudheid. Wat stram en stijfjes, wat vaker vallen en moeilijker draaien tijdens bal spelletjes, maar hij bikkelt lekker door.

 
kortom mijn gezin vaart lekker door, neemt bochten waar ze nodig zijn en mijn vrouw is een echte bikkel net als de hond haha!!! Ze doet het goed, ben blij dat het zo gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten