dinsdag 3 mei 2016

de goede en slechte dagen van Fybroland

Het is niet gemakkelijk/ zeer ongemakkelijk zelfs!!

Ik weet dat ik deze ziekte heb, ik weet dat ik ze moet ontarmen, erbij moet nemen, dat ik mezelf moet accepteren zoals IK ben.

Maar GOD wat is dat moeilijk!!!

Ik vond dit gedicht en dat paste bij me

Je moet KRACHT hebben voor deze ziekte, MOED zeker ook. Alleen al het GEVECHT tegen de ANDEREN die niet beter weten dan dat je er GEZOND uit ziet, het gevecht tegen JEZELF, want je wilt ZOVEEL, maar kunt niet ALLES!!!
STEUN is ook een moeilijk iets bij deze, toch in mijn gezin, mijn vrouw begrijpt het niet, is in de war, fake ik alles, heb ik echt zoveel pijn, waarom kan ik dan een paar uur/dagen later wel dat ALLES wat ik eerder niet KON???
Bij mij is dat een kwestie van MENTALE KRACHT en veel MEDICAMENTEN.
Ik probeerde gisteren te minderen en kreeg meteen een GENADELOZE terugslag, dat ik huilend van onmacht mezelf tot kalmte moest manen.

Het is al helemaal niet gemakkelijk als je al 2x een controleur op je dak krijgt die niet VRIENDELIJK is, je niet BEKIJKT en na 2 min weet hoe JIJ bent!!!! Janken kon ik, ik heb mijn verlenging gewoon behouden, maar het is echt niet dat ik daar van wil profiteren, ik WERK graag, voel me graag NUTTIG en betrokken bij de MAATSCHAPPIJ!!

Maar in ieder geval VECHT ik nog even verder... en probeer ik af te bouwen van de medicijnen om weer meer imke te worden. Want ik verveel me, de muren komen op me af, en ik wil weer creatief zijn, maar heb er de energie en concentratie niet voor!!!

Maar de laatste tijd is er dit gedaan, niet veel dus;
 3 zwarte blokjes bij HH
 een vogeltje bij uhm het vogeltje
een klein beetje verder bij de golden retriever.
en wat knipwerk

en dat was alles....

1 opmerking: