maandag 16 mei 2016

week in foto´s

Er is niet veel gebeurt afgelopen week, dus had weinig te schrijven haha!!

Er zijn ook niet denderend veel foto´s gemaakt??? niet echt mijn stijl!! Ik zit een beetje in een mindere periode. Het ziek zijn heeft véél van mij gevraagd en ik ben mijn zelfvertrouwen wat verloren.
Morgen moet ik terug gaan WERKEN en ik ben BANG...
Ik kan niet precies zeggen waarvoor, want werken is niet eng, maar gewoon de schrik dat de pijn terug komt slaat op mijn gemoed, terwijl ik sterk moet zijn en blij moet zijn dat het beter met me gaat, ben ik angstig en moe!! En teleurgesteld in mezelf en dat zie je terug in mijn dagelijks leven, ik laat alles hangen, laat vrouw lief alles doen qau huishouden en lig maar wat op de bank... zelfs crebea zijn heeft in die drie weken stil gelegen, tuurlijk in de eerste weken i.v.m. de pijn en het nemen van de vele medicijnen, maar daar ben ik toch al een week vanaf, alé van aan het minderen. Zit op een gemiddelde van 2 Dafalgans per dag!!! Toppie natuurlijk!!

Maar toch... morgen weer in de socialiteit, weer nuttig zijn voor vrouw lief, weer werken voor de kost! Maar kan ik het??? hou ik het VOL??? ik ben denk ik bang om mijn vrouw teleur te stellen. En natuurlijk bang om mijn job te verliezen als ik teveel ziek val, al kan ik er echt niets aan veranderen!!

Maar ik moet me vermannen, terug de wereld in, het zal me goed doen...Postitiviteit terug vinden... mijn lichaam kan het, alleen moet mijn geest meewerken!!! Kom op!! Imke je kunt het, je bent nuttig voor de maatschappij en voor je portomoniks als je werkt haha!!

Maar hier wat foto´s, crea en gewone... kortom een kort weekje.

 Het nieuwe borduurwerk schiet aardig op... pagina 2 is af, het baby´ke kijkt al omhoog hihi!

 Vrouw lief ondoet de voortuin van onkruid, en onze rai houd mij in de gaten haha!!

 De natuur is toch schoon, al is het onkruid.
 Onze yenzo babbelt  wat ...
 en ik borduur vandaag {maandag 16/15} nog wat verder en ben niet ver verwijderd van een derde pagina af... nog twee kleuren...
 Ik maakte gisteren een kaart uit mijn hobbykaart boek/tijdschrift van maart/april.en in de afgelopen week 4 makkelijke na maak kaarten van de action... 4 van de 12 zijn nu dus af.

Dat was het eigenlijk zo een beetje, de vrijdag naar een feestje geweest en genoten, maar de pijn in de rug werd zo erg dat ik om 00.00u toch echt naar huis ging. Vrouw lief werd om 03.00 u gebracht door vrienden. Gevallen in de auto!!! en een grote blauwe plek rijker, die ik midden in de nacht moest verzorgen van haar!!!

Daarnaast is de DA natuurlijk geweest, de DIAGNOSE is heupdysplasie. Wat ergens te verwachten was.
Hij lijkt niet veel pijn te hebben en eet/drinkt/speelt en geniet nog goed, dus we laten hem niet inslapen, maar wachten af... zijn lichaamstaal zal ons duidelijk maken in de toekomst of hij toch pijn krijgt of gewoon niet meer kan.
Wat doen we wel voor hem?
Ontstekingsremmers om e.v. verslechtering van het kraakbeen te ondersteunen en als hij pijn mocht hebben dit te onderdrukken. Hem optillen zoals we al één jaar doen als hij wil opstaan op onze vloer { hij heeft een chronische angst ontwikkeld voor onze vloer door eerdere valpartijen vermoeden we} en hem ondersteunen met lopen over de vloer. Dit geeft hem zelfvertrouwen en ons een goed gevoel, want hij mag in principe niet meer vallen { dus rai uit de weg houden tijdens wandelen over de gladde vloer!!} omdat zijn artrose dan verergerd en iedere val doet natuurlijk PIJN!

KORTOM zolang hij zich goed voelt en niet aangeeft  een lijdingsweg te bewandelen, laten we hem lekker nog in ons midden, want wat zouden we hem missen!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten