maandag 20 juni 2016

Hoeveel dieren leven er in huize Dirkx/Steevens?

Eigenlijk NIET veel, te weinig naar mijn ZIN haha!!

Ik ben een echte dierenliefhebber, van mijn vader over genomen. En de liefde is groot, er is niets zo fijn als het zorgen voor anderen.

Maar in principe hebben wij MAAR drie honden.

 Onze oude vriendelijke jongen van 12 { jarig in Augustus }hij is een Lab
 Onze middelste lieve beagle van 8 { jarig op 1 sep }

En onze drukke Pup van 4 { Jarig op 22 Juli } ook een Lab...

Ik ben DOL op honden, ik zou NIET zonder kunnen { oké zou het wel kunnen, maar wat zou ik ze missen, het is heerlijk thuis zijn met de jongens }

Dus in principe hebben we 3 dieren van 1 soort. 2 Labradors waarvan 1 op leeftijd... en 1 Beagle.
Zou ik nog eens drie honden ineens hebben? als het aan mij lag nog wel MEER, maar vrouw lief vindt het TEVEEL!! 1 of 2 wordt haar max...
Ergens heeft ze gelijk, we hebben wat pech gehad met de vriendjes financieel. Onze Darco { de beagle } heeft al 2 x een knieoperatie ondergaan, want hij had beide kruisbanden over aan beide poten, wel één voor één, maar toch!! Hierdoor hadden we ook nog de pech, dat we de tweede keer dachten dat het hetzelfde pootje was en we hem als zielig manneke naar de DA gebracht hebben en ik mij heel schuldig voelde omdat ik dacht dat hij gewoon mankte i.v.m. zijn slechte knie en het wonen in een caravan tijdens onze verbouwing. Wat een slecht baasje voelde ik mij toen.
Dit heeft ons met de medi erbij toch een 1500€ gekost... WOOW!!
Maar dat is niet alles, hij is ook gecastreerd als enige hond i.v.m. gedragsproblemen en een teenkootje geamputeerd aan zijn achterpoot na meermaals met antibiotica proberen een ontsteking te laten helen. Maar meneer bleef lekken en het werd gevaarlijk, hij begon slecht te lopen en we maakte de keuze gemakkelijk!! Het maakt voor hem niets uit na het revalideren, hij mist het absoluut niet!!
Dat waren ook kosten van zo een 300€ met medi inbegrepen, dus deze lieve jongen heeft ons ruim gezien een 1800€ gekost puur medische gezien.

En hij is het absoluut WAARD!!

Daarnaast hebben wij ons ´zorgen` hondje...

Onze Rai is geboren met een flinke Allergie. Maar zijn leventje begon bij een fokker die RAUW vlees gaf aan de pups { nest van 11} dit wisten wij niet tot na de aankoop, wel de geitenmelk, de brokken en de pap, maar niet het rauwe vlees. Op zich niet erg misschien, er zijn meer mensen die dit doen, maar je krijgt er wormen van en ons manneke is er 2 x aan geholpen + ook in het nest. Jammer van al die medicatie in dat kleine lichaampje terwijl hij toen al ziekelijk was achteraf gezien. Het was een beweeglijk manneke, een druk hondje dat dol is op mensen, gelukkig en gezond er uit zag van af de 3weken leeftijd. Ben hem 3 x gaan bezoeken en was/ ben dol op deze jongen en hij is gekozen uit GODS handen, want hij hoorde niet bij ons te zijn, wij wilden geen andere hond. Maar mijn schoonzus kocht zijn zusje, ik ging mee daar ik in de gips lag met mijn been en niet veel van doen had, en daar was hij dik en mollig, lief en speels en direct bij mij en mijn krukken en ik was verliefd.
Ik kocht hem ter plekke, haha!!

Toen we hem met 8 weken gingen halen merkte ik door mijn ervaring van kinds af aan met dieren dat er IETS mis was, hij at goed, dronk goed,  speelde flink en sliep prima. Was gelukkig en kwispelde met heel zijn lijfje, maar iets zat me dwars... hij gaf over en had diarree. Wormen kuur leverde niets op. Aankijken zij de de DA, maar 2 weken later was hij afgevallen en had nog diarree, iets was er met mijn manneke en ik wilde het weten, ik bracht een kweekje binnen en mijn gevoel gaf mij gelijk. Hij had GARDIA... een parasiet door het rauwe vlees { toen kwamen we er achter } en ik was BOOS, maar niets aan te doen, onze jongen kwam er bovenop met 2 kuren.

Maar toch... iets bleef mij dwars zitten, hoe gelukkig mijn jongen ook oogde, hij kwam niet bij en groeide niet flink...
Rode vlekken onder zijn buikje werden zichtbaar met 4 maanden, raar... nooit geen hond gehad hiermee... Vlooien? Nog eens druppel dan, maar dit loste het niet op! Beet hij door de wormpjes? nog een kuur dan maar, maar de DA wist het ook niet meer... ik vroeg of hij niet ALLERGISCHE kon zijn voor iets. het leek hem raar, maar vooruit kweekjes en wachten...

Uitslag was verbijsterend, dat deze jongen nog zo mooi eruit zag met deze resultaten was wonderbaarlijk.
Hij is allergische voor vlooien, teken, gras, stof, bepaalde bomen, struiken, pollen, kip...en nog zoveel meer...
Meneer kreeg een kuur van 18 maanden van de stoffen waar hij allergische voor was per spuit { door mij gezet } maar tegen het jaar werd hij zo ziek dat hij de ene Maagontsteking kreeg na de andere... het arme manneke kon er niet meer tegen en beet zich een ongeluk,  en nam verschillende kuren antibiotica en Cortisone per jaar... zijn groei ging gestaag, maar aankomen deed hij niet veel. Het was een mager dingske..
Ik besloot samen met de vrouw te stoppen met deze dure kuur, ondanks dat we nog 6 maanden moesten en betaald hadden, dit konden wij hem niet aan doen.
Hij kreeg bepaalde voeding om bij te komen vers gemaakt, soep met pasta, wortelen en varkensvlees, tuurlijk was hij er dol op, maar het was heel veel werk. Op een gegeven moment na de zoveelste maagontsteking, kreeg hij een 2 componenten dieet voor 3 weken en meneer kwam er bovenop. Ik moest dagelijk een portie macaroni met vlees maken, vers...of rijst met vlees ook vers, het ging er niet makkelijk in, want hij werd het beu, en hij viel verschillende kilo´s af...
Zijn dieptepunt was het toen: met medicijnkuren voor de uitslag en het 2 componenten dieet, maar meneer was na 3 weken beter, zijn uitslag weg en eindelijk was hij er bovenop.
En vanaf toen ging het beter, hij begon te groeien en bij te komen en heeft gelukkig nooit meer een maagontsteking gehad... het 2 componentendieet was de oplossing!!
Zijn uitslag bleef, kwam met momenten op en ging weer weg met medicatie. We wachten steeds langer met de medicatie in de hoop dat hij het zelf kan bevechten met zijn 4 jaar nu, en het gaat steeds beter, hij zit op een 3 of 4 kuren per jaar van Cortisone en  er ligt meestal wel een kuur in huis.  Ik mag ieder moment beginnen zonder toestemming van de DA, als ik het later doorgeef aan hem voor in zijn dossier. Dat is het makkelijke van ervaring uiteraard.

Hij is een vrolijke, lieve, uitdagende, speelse jongen... en ik hou zielsveel van hem.
Maar hij is echt UITGEKOZEN, ik ben niet gelovig opgegroeid, maar iets heeft er voor gezorgd dat hij in een gezin terecht kwam dat er alles aan zou doen om hem gelukkig te maken ondanks de kosten.

Nu heeft hij ook nog het probleem van overmatige enthousiasme... waardoor dat zijn staart in de problemen kwam met het slaan tegen verschillende objecten en het puntje van zijn staart bleef bloeien, helen en weer bloeien. We werden het beu om het altijd maar op te ruimen en hem pijn te zien hebben en besloten een stukje te laten amputeren... ik wilde de hele staart, vrouw een stukje. Vrouw won en we zaten 6 weken in de problemen met vele bloedingen en voorzichtig zijn en bench tijd!! Maar het heeft geholpen, geen bloedingen en pijn meer voor ons manneke en hij heeft zijn vrolijke staart nog!!

Morgen ga ik nog voor 2 van onze jongens naar de DA: pijnstilling voor de oudste die hij moet nemen voor de rest van zijn leven { heupdysplasie, ouderdoms gerelateerd, maar onder controle } en Cortisone voor onze jongen want hij heeft een opstoot die niet overgaat en hij begint serieus te bijten en we moeten hem weer helpen, zijn 2 de kuur van het jaar.. dus we zijn heel tevreden.
Een tevreden bruine jongen in 2016, speels en vrolijk. Leuker kun je ze niet hebben!!


Dus antwoord op de vraag met een veel te breed antwoord: 3
hihi!!

Maar door mijn grote liefde voor dieren zorgen wij ook voor de zwerfkatten { zie eerder verhaal } en voor de vogeltjes.Zie hiervoor ook een eerder post van deze maand.

In de toekomst zie ik ons nog meerdere pups halen door de jaren heen, katten mogen niet van vrouw lief. Maar kippen komen er zeker deze zomer.

Dat is het zo ongeveer... liefs van mij en mijn 3 jongens...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten