dinsdag 7 juni 2016

Update 7ling

Helaas moeten we mededelen dat onze eerder vermelde 5ling { en drie dagen later 7ling} het niet gehaald heeft.
Op een ochtend zei vrouw lief dat ze gedroomd had dat de vogeltjes WEG waren, vreemd.
Ergens voelde deze droom voor mij niet goed, was het een teken? Ik ging dat weekend kijken { we werken verschillende posten en ik had de namiddag die vrijdag.}Dus de zaterdag ga ik zien, zoals regelmatig!!

En ja inderdaad ze waren weg, niet weg gevlogen want ze waren nog veel te jong, veel te kwetsbaar. Nee, dood door geen eten? door negeren van de ouders? door kou? Voor hoe lang? Ik wist/weet het niet!!

Ik kon niets anders doen dan ze oppakken en ze met liefde in de hei te leggen, ze door de natuur te laten opnemen, de natuur had deze vogeltjes NIET nodig dit jaar, ze mochten maar een week of twee leven... Spijtig!!

Hopelijk komt het vogeltje volgend jaar terug om wéér te proberen. Het was het soort als hierboven denk ik!! Alé als we ze zien vliegen in de tuin, lijken ze hier treffend op haha!!

De natuur is af en toe hard, maar vorig jaar is het gelukt met onze 5ling, dus hopelijk houd dit in dat het volgend jaar WEL lukt, maar dat is nog een droom voor een jaar!! Maar we kijken er nu al naar uit.

Want als we de jongen nu zien in onze tuin van de 4 of 5 vogel soorten die wij in de tuin zien, waarvan 2 soorten duiven en eentje de merel?, is het allemaal méér dan waard!! Zetjilpen er op los, blijven op de muur zitten en laten hun ouders volop naar de mezenballen vliegen en eten dan nog uit hun bekje. Ze laten zich nog lekker voeren haha!! En ja er gaan iedere dag echt 4 mezenballen en 1 volledige hangbakje gewoon voer + een volle bak in de staander voor de duiven enz door. Ongelooflijk wat deze lieverds kunnen eten...
Maar we doen het enorm graag, maar gezien de omstandigheden denk ik dat een 15 kilo zak voer beter koop gaat zijn, lol!!

We zijn al overgeschakeld naar de grote dozen van 7€ a 50 stuks mezenballen.
En daar doen wij dus maar 12 dagen mee...WOW!!

indo vogels

Ik denk dat wij tevreden mogen zijn met de volgende vogeltjes als de ´onze` mogen beschouwen, en mogen bewonderen in zijn dagelijkse doen...

- heggenmus
- houtduif
- huismus
- kauw
- koolmees
- merel
- pimpelmees
- turkse tortel
- zwarte kraai
Toch meer dan gedacht!! 9 stuks die ik herken, wauw!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten