zaterdag 9 juli 2016

Productieve zaterdag, maar anders dan verwacht...

Vandaag stond er ZON op de planning, maar het duurde even eer deze zich liet zien. Maar niet ontmoedigd ging ik om 09.00 u aan mijn werkjes beginnen. Frisse moed en een rond rennende RAICO geven mij plezier in mijn doen en laten.

Wat zijn de doelen van vandaag?
- kaart maken
- tuin onderhoudswerken
- borduren
- hond borstelen
- Andere zijde keuken poetsen
- spullen te koop zetten...
- Koken

Ik heb  er maar drie kunnen doen... en toch heb ik VEEL en HARD gewerkt...
Het heeft alleen méér tijd gekost dan verwacht!

Tuin onderhoudswerken:
Alle bakken van de jongens zijn afgewassen door mij, er zijn 3 waterbakken van in de hokken die niet gebruikt worden en nu gewoon opgebergd staan, onze honden gaan niet echt veel vast en zelfs dan is wwater meestal niet nodig. Weg doen gaat natuurlijk niet, daar we ook wel eens lange dagen gebruik maken van deze hokken en ze dan voorzien moeten zijn van schoon drinkwater. Er zijn 3 eetbakken en 2 waterbakken die hier voor altijd staan en wij vullen met een gieter...
Ik verzamelde al het gevonden speelgoed, het is precies niet veel meer, dus ergens moet een hoop achter blijven liggen, zoals in de garage?Wij hadden zoveel speelgoed en als je dit ziet liggen,dan denk je dat ze niet bepaald verwend worden hihi!! Maar geloof me vrij, ze hebben ergens nog heel wat verstopt!!! Ik moet het alleen nog vinden!!!
 Vrouw lief doet het gras af...maar het lukt niet...
 En eindelijk na talloze pogingen is ze aan de wandel met haar grasmachine
 Raico denkt tijdens al deze werkzaamheden maar aan één ding... juist!!!
 Maar ondertussen heb ik overal onkruid geplukt, en alles besproeid met onkruidverdelger! Ik heb de tegels bij de vogels schoon geveegd en ga alles schoonspuiten met de hogedrukreiniger... zowel alle kanten van het hok, binnen en buiten. Als wel als de gieter die we gebruiken voor de jongens, bakken, muren, tegels, bloembakken, tafels en stoelen en nog zo veel meer!
Ik doe er uuurrrreeennnn over en eindelijk om 17.00 u is alles naar mij wens en ik ben fier op mijn werk. Af en toe flink moeten doorbijten tegen de pijn, maar ik deed het!! Zelfs geen pijnstillers gebruikt!!! Wat ik af en toe wel nodig leek te hebben, maar nu na een par uur rust lijkt het ergste geleden...
Het gras is weer wat het kan zijn en dat is al niet veel meer haha!! Wij hebben hier gewoond voor een klein jaar en dat heeft zijn gevolgen gehad. Daarnaast is het meer een speelplein voor rai dan een grasveld! In de toekomst willen we hier wel werk van maken.
 Mijn roos komt langzaam aan door, maar heeft allemaal puntjes door insecten, GRRR!!

De hokken zij heerlijk proper, heb me zelf een schouderklopje gegeven, want wat heb ik heerlijk doorgewerkt vandaag. Dat kon ik maanden geleden echt niet!!! Zou het stoppen met de Symbalta dan mijn oude ik naar voren aan het laten komen zijn??? want vroeger was ik ook zo veel netter en goede werker!!! Laten we het hopen!!
 Vrouw lief heeft opgeruimd... NOT!!! Ze zegt ze misschien ooit nog eens nodig te hebben. Ze heeft de tijd gekregen tot we de tuin onder handen hebben genomen, daarna breng ik ze zelf wel naar de stort. Alles houd ze bij!!! Ze is mij er een!!
De jongens vinden het slapen op die heerlijke frisse en schone tegels de MAX!!

Na de werken ga ik douchen, want ongelooflijk wat zie ik uit!!
Daarna moet ik met spoed at in elkaar flansen, want schoonzus nodigt haar zelf uit voor onze bbq.

Ik maak dus rap wat gezonds, want zei haalt salades uit de winkel en die zijn dat alles behalve.
 Alleen ik geniet van deze hapjes, voor de andere twee lijkt het te gezond??? vrouw lief pakt wel geteld 1 komkommer stukje!!
Ik maak ook rap deze: de olie marinade is gekruid met tijm, look, peper en zout... En is heerlijk!!


 Dus dat was doel 2, koken!! Het werd zoals gedacht onze bbq, mar dan met weinig voorbereidingen...
Onze rai laat het zich niet spijten en wacht op al het lekkers...

Hierna ruim ik alles op en ga een kaart maken want we hebben vandaag te horen gekregen dat één van onze beste vriendinnen een rugoperatie moet laten doen aan haar hernia, waar ze al jaren mee sukkelt! Ze gaat in september trouwen en dat is eindelijk haar beste reden om de operatie te laten doen, je zou zeggen de pijn, maar ze is iets wat bang en dan is dit een hele moedig stap!!

Hier de kaart die ik maakte met alle liefde:

 Compleet gezien ziet hij er zo uit
 eerste zijde!
 2 de zijde...

Gebruikte spulletjes:
- Blanc Flip Cards van de action
- Lichtblauw papier van de action!
- design papier van de action
- 2x tekst en de puppy is van Andrea Jayne Evans
- Mal van de Hobbyhoek
- parels van de wibra
- inkt tekst van Joy en Marianne design en 
- het touw van de action!!

Ik heb de kaart met veel plezier gemaakt, het was een genot om te onderzoeken of alles samen paste, dingen weg te halen en toe te voegen... en toen werd dit kaartje het eindresultaat en helemaal goedgekeurd door vrouw lief!! Nog onze namen en een lieve tekst en we kunnen het afgeven bij ons bezoek vrijdag of het volgend weekend!

Vandaag was dus productief, maar ook af en toe wat over mijn eigen grenzen gegaan en ik had moeite met het afgeven van werk. Het etentje van ons werd er een voor drie, waardoor deze ook langer duurde dan voorzien. De kaart duurde ook een dik uur...

Morgen staat op de planning?
- kaart maken
- e.v. borduren
- e.v. een uitstapje naar Peer markt
- koken

We zullen zien wat de dag brengt...

Iedereen een fijne zondag en let op die zonnestralen, want ze hebben mij vandaag ook verrast!!! Na het douchen was insmeren een must. Morgen mogen we genieten van 29°C, dus voorzichtigheid geboden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten