dinsdag 22 november 2016

ziekenhuis bezoek: 1 poliep

Gisteren was het dan zover... mijn darmonderzoek ging door in het maria ziekenhuis bij ons in overpelt. Om 12.00 u moest ik al binnen, maar de weg naar deze dag was een zware dobber...Zoals iedereen wel zal weten moeten je darmen VOLLEDIG LEEG zijn om dit onderzoek naar behoren te laten doen, en wat is dat een OPGAVE...

5 dagen van te voren een RESTARM dieet volgen, wilt zeggen alleen rijst, wit brood, kaas, en kip. Veel meer was het niet... maar daar had ik niet veel moeite mee, oké ik miste wel wat als vrouw lief lekker aan  het smullen was, maar het was doenbaar.

Iedere dag van de 5 dieet dagen nam ik 1 zakje poeder met sinaasappel smaak. Te doen!!! Ging er redelijk goed in en gevolgen had het poeder niet...

De Zondag werd het zwaarder, er moest een 2de poeder bij komen, dus ´s morgens 1 en om 18.00 u 1, ook te doen, niet lekker oké, maar het ging er niet moeilijk in... En het ging er een uur later makkelijk weer uit en toen begon het. Iedere 15 tot 30 minuten op de wc. Ook tijdens de nacht!!! En dan gaat het fout. Mijn darmen gaven rond 01.00u aan dat ik naar de wc moest, doen we natuurlijk, want is niet tegen te houden!!Maar bij het opstaan voel ik mij al niet goed!!! Ellendig ga ik naar de wc, en daar... valt mijn gehele bloeddruk WEG!!! Ik wist NIET waar ik het moest zoeken!! Ik zat op de wc { oké ik LIG tegen het wasbakje} mij zelf omhoog te houden, misselijk, zweten, ellendig en niets kunnen doen om het te veranderen en ondertussen KON IK NIET van de wc omdat ik anders alles VUIL zou maken { yep ondanks alles vind ik het niet leuk om daarna alles op te poetsen haha!!} Denk na imke!! Zei ik tegen mezelf!!! Roepen naar vrouw lief ging niet, ik kreeg geen stemgeluid!!! Ik wilde wel, maar de kracht ontbrak!
dit ben ik niet, hihi!! Maar stel je meer voor een bruine pyama, zieke uitstraling, hangend op de wc en liggend op dat wastafeltje en je hebt mij hihi!!

Als ik merk dat het liggen op de wasbak, zittend op de wc mij zieker maakt en ik effe van de wc kan ga ik zitten op de grond, de inspanning maakt me nog zieker!!! Ik ga er weer op, want anders kom ik niet meer overeind en de darmen spelen nog!!! Gelukkig dat haal ik op tijd!! Nog niet roepen naar vrouw lief, nope!! Lossen dit zelf wel op lijk ik te denken!!! Nog effe hangen, ademhaling onder controle krijgen...

Als ik merk dat ik ´klaar ´ ben op de wc, pak ik al mijn krachten en kom omhoog, met risico op FLAUWVALLEN!! Maar ik kan daar ook niet blijven, dus sleep ik mezelf naar voren, en in de keuken gaat het al beter!!! En als ik eenmaal de trap op ben en eindelijk in mijn BED lig ben ik blij dat dit avontuur morgen gedaan gaat zijn.

Zo´n weg vallende bloeddruk is niet gelachen!!

Heel rustig vraagt vrouw lief waarom ik 30 minuten op de wc zat? Werkelijk was je WAKKER al die tijd en kom je NIET kijken!!! Dus ik leg haar uit wat er gebeurd is en ze verschiet, sorry! ´ik wist het niet`, ah ja, ze pakt me vast en ik val in een onrustige slaap, om een uur later weer naar de wc te gaan met een gewone bloeddruk...

De volgende morgen om 6.45 u opstaan, want om 07.00u is het eerste zakje een feit, te doen!!! Maar dan.... het zakje dat daarna komt moet in 1 liter vloeistof, en is NIET TE DOEN!! Zo vies!!! Ik krijg het er niet in!!! Hoe ik mezelf ook forceer, meer dan de helft gaat er niet in!!! Ik geef het om 11.00 u op!!! Want ondertussen heb ik in de afgelopen dag 10 liter gedronken!! En dat is ook niet leuk!!

Maar gelukkig is het dan eindelijk zover, half 3 mag ik eindelijk naar het onderzoek en op 10 minuten sta ik terug buiten { voor mijn gevoel, maar ik ben licht verdoofd, dus hier kan een groot verschil in tijd zitten} en ben ik 1 poliep rijker!!! Verdorie!!! Weer een poliep!!

Dit wilt zeggen dat het bovenste grapje over 5 jaar nog eens MOET!!! WHAAHAA!! ik had zo gehoopt dat dit de laatste keer zou zijn!!

Maar het is weer gedaan, 5 jaar is nog lang!! Nu nog 1 week wachten op de uitslag van de poliep { goedaardig of kwaadaardig} en we gaan weer gewoon verder met ons leven, om nog niet te denken aan over 5 jaar!!! Wat heb ik hier een hekel aan!!! Nu weet ik weer waarom er 9 jaar zit tussen de eerste en nu toen ze 2 poliepen er uit haalde en zeiden over 2 jaar terug komen!!! hihi!! Tijdsbesef komt 7 jaar later pas... maar jullie weten wel waarom!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten