dinsdag 17 januari 2017

Maagbreuk operatie van vrouw lief/

In één woord: TEGENGEVALLEN

voor de operatie
Om 7.15 u willen we ons lateninschrijven en worden we weer naar huis gestuurd, het was heel druk geweest in het weekend en ze hebben haar bed in beslag moeten nemen. Vervelend maar het is niet anders. We gaan naar huis en moeten ons om 12.00 u terug melden.

Om 11.45u schrijven we haar dan echt in en gaan we naar de Materniteitsafdeling { geen plaats op de andere afdelingen} Ze zou tussen 14 en 15 geopereerd worden.  De voorbereidingen worden getroffen en ze is er klaar voor. Om 15.00u is ze aan de beurt en daar gaat ze dan. Effe slikken!!! hihi!! Maar ze is in goede handen natuurlijk en het wachten begint.

16.00u
17.00u
18.00u
de tijd gaan maar voorbij... waar blijft ze toch?
18.45u eindelijk daar is ze dan.

Ik loop meteen naar de deur en ik verschiet enorm. Ik zie mijn vrouw zo wit als een lijk, met pijnlijke trekken houdt ze haar buik vast. 2 drains in haar buik, JAA VERSCHIETEN.

Het is wel duidelijk dat ik dit onderschat had
voor de operatie
Ik mag wel zeggen dat mijn vrouw een harde is, een sterke. Maar nu was ze een zielig hoopje mens. En ik denk dat vooral dat mij zo enorm aan greep. Ik ben het totaal niet gewend dat ze zwakker is dan ik. En het feit dat ik dacht dat ze ´maar een maagbreuk ` had, en ik haar dus ook steeds heb gezegd dat het allemaal wel mee zou vallen valt me zwaar. Ze vertrouwde mij misschien wel op mijn woord!! Dat weet ik natuurlijk niet zeker!! Maar dat we dit beide niet hadden verwacht dat was wel duidelijk!!

Toen ze terug kwam had ze heel veel last van pijnlijke krampen, ze krijgt hier pijnstilling voor. Ik ging naar huis om 19.30u om de honden te gaan verzorgen.
Niets geslapen van de zorgen om haar, ik ken mezelf niet terug!!
Ook op het werk vandaag is het één ellende, ik ben continu met haar bezig, ik wil bij haar zijn en haar steun zijn. Maar ik kan niets doen.

Ik vraag verlof voor de rest van de week, zodat ik haar kan verzorgen. Maar niet veel later rond 09.00u krijg ik telefoon van haar, ze heeft vervelend nieuws. Ze moet tot donderdag blijven, 2 dagen langer dan verwacht!

Ze heeft nog 2 drains die er morgen uit mogen, maar de operatie was niet wat de chirurg er van verwacht had. Hij had haar de vergelijking gegeven van gatenkaas!!! Ze had niet 1 breuk, maar verschillende. En inplaats van dat er van boven een netje geplaatst is hebben ze een groot netje moeten gebruiken van ongeveer onder de borst tot aan haar navel!!!!
De operatie is VIES tegengevallen.

Ik had vandaag een halve dag en ben rap wat spulletjes gaan brengen, en ze zag er al wat beter uit. Ze had nog pijnlijke krampen en krijgt een paar keer per dag een baxter met pijnstilling. Maar ze was wat optimistischer.

Ik daarentegen zie het anders... op het werk veel rond liggen vragen voor zorgverlof te kunnen  pakken, zodat ik haar in de gaten kan houden, er voor haar kan zijn en haar kan verzorgen.
Maar blijkbaar mag je tegenwoordig alleen nog maar 1 volledige maand nemen en geen 2 weken!!! Belachelijk!!! Maar het is niet anders.

Een maand gaat ze niet nodig hebben, maar ik weet zeker dat ze volgende week nog niet onder de voeten uit kan. En sorry dat ik het zeg maar ik ben iemand die zeer graag de touwtjes in handen heeft wat betreft de verzorging van vrouw lief en/of de honden...ik heb moeite met het feit dat ik 8 uur van huis ben, zei alleen haar pijn moet aankunnen, de honden moet verzorgen en naar alle waarschijnlijkheid teveel gaat doen.

Je verliest een kleine 100€ als je een maand thuis blijft om voor je geliefde te zorgen, het is een soort van uitkering. Je moet toestemming hebben van de gespecialiseerde arts dat het ook echt nodig is.

Ben nu in tweestrijd, blijf ik thuis als die mogelijkheid er is { als de arts zegt dat het beter zou zijn} of steek ik mijn kop in het zand en doe ik wat ik weet dat vrouw lief gaat zeggen en werken?

Kortom het is TEGEN GEVALLEN!!! binnenkort update


2 opmerkingen: