zaterdag 21 januari 2017

update herstel van operatie vrouwlief.

Bedankt voor de meelevende woorden..

Hier een update van vrouw lief!!

Ik kwam er tegen de avond { nadat ik het blogje had geschreven} erachter dat ze 3 drains had..; Dus dat is al een verschil haha!!

Maar ondertussen is ze thuis, gisteren mocht ik ze dan EINDELIJK meenemen, wel met nog 1 drain in haar buik, waardoor ze veel rekening moet houden met een tasje waarin het flesje zit die dit opvangt. Ze vind het 3 x niets haha!!!

Maar het gaat haar goed. Ze krijgt iedere dag de nodige zorg van de thuisverpleegster. Ze heeft welgeteld 27 nietjes in de buik, een litteken van ongeveer 15 tot 20 cm en dan 3 kleine gaatjes waar de drains hebben gezeten en 1tje nog zit.

Het gemiddelde dat de drain er nu nog uit krijgt is 10 tot 20 ml, toch nog wel wat, maar niet alarmerend veel. Dinsdag is ze dan ook verlost van deze drainage... zal haar goed doen!!
donderdag

donderdag
ze is heel gelukkig dat ze thuis is, maar de verleiding om ´teveel` te doen is groot!!! Af en toe even proberen op haar in te spreken dat ze toch echt wel rust nodig heeft en dat zitten en rondwandelen niet in deze categorie toebehoren haha!!
Ze neemt ook maar een gemiddelde van 2 pijnstillers per dag, maar af en toe een pijnstiller kan ook goed zijn in deze situatie omdat ze ook preventief werken tegen ontstekingen. En ze maken je wat slaperig, want nadat vrouw lief vandaag al geholpen had met de vaatwasser leeg te maken, de was in het machine te doen en de was op te vouwen, de lotto mee binnen ging doen { ze bleef wel in de auto} en we bij de kapster haar haren gingen laten wassen, was het toch echt wel genoeg in mijn ogen... vrouw lief ziet dat anders!!!
zaterdag { vandaag}
 Ze heeft de laptop ontdekt, waar ze anders geen interesse toont in de moderne wereld, ben ik nu uren aan een stuk mijn laptop kwijt haha!!! Ze speelt bubbels en ze doet het uren zittend!!! Niet goed natuurlijk, want zitten zet toch een beetje druk op de buik en is dus niet rusten... het lijkt wel op rusten, maar het is niet zo als liggen haha!!
haar zakje...
Nu heb ik haar een efkes geleden een pijnstiller gegeven en de ´oh maar ik ben niet moe en moet niet rusten` doet nu...
in diepe rust, maar zeker niet MOE!!!

VoilĂ  zo moet dat. De handdoek hangt daar om de drain te verstoppen voor de honden, hihi!! Ze tonen er niet echt interesse in, maar liever zekerheid dan te laat zijn...

Ze doet het goed, maar ze moet een beetje in toom gehouden worden haha!!!

Daar vrouw lief geen trombose spuiten meer moet zetten sinds ze uit het ziekenhuis is moet ze wel in beweging zijn om een trombose tegen te gaan, ze moet alleen leren niet te overdrijven haha!! De verpleegster vond het vreemd dat ze het niet kreeg, maar ik heb navraag gedaan en het was toch echt zo

1 opmerking:

  1. Fijn dat het beter gaat rustig aan niet te veel wllen dat is het beste denk ik .Veel beterschap

    BeantwoordenVerwijderen