woensdag 25 januari 2017

Update herstel van vrouw lief

het gaat goed met haar, iedere dag verbaas ik mij weer over hoe ZIEK ze was na de operatie en hoe ONGELOOFLIJK snel ze er bovenop gekomen is met maar 8 dagen verder te zijn.

foto van donderdag 19 jan, 4 dagen na de operatie
Ze neemt geen pijnstilling meer
Ze heeft de buikband niet meer om in huis
De drain is er sinds gisteren uit
Ze doet meer overdag { soms teveel}
ze kan zelfstandig omhoog komen uit lig of zit positie...

En nog zoveel meer...

ik doe natuurlijk het grote werk, zoals de honden verzorgen, het huishouden en haar been verzorging { morfea huid insmeren gaat natuurlijk ook gewoon door}, maar voor de rust kan ze eigenlijk alles.

Een week zorgverlof was dus meer dan genoeg geweest, maar je bent verplicht om 2 weken te nemen!! Een rare wet hebben wij!!!

De arts heeft uitgelegd wat er nu precies aan de hand was en wat er aan gedaan was. En de vermeende maagbreuk, was geen maagbreuk... de huisarts had dit fout { gelukkig} hij was geen ingewanden tegen gekomen... nee!! het was een littekenweefselbreuk... effe iets anders, maar de behandeling is het zelfde. Hij heeft een volledig netje gedaan omdat er naast het grote gat ook 3 kleinere waren...
een mooie duidelijke uitleg, dat veel opgehelderd heeft. Ze had er mee kunnen verder leven, en misschien was het nooit erger geworden dan de bult die ze had. Maar de andere 3 hadden ook kunnen doorbreken en dan had ze misschien meer last gehad.
Het is opgelost nu, en als ze zich aan de regels houd van niet teveel doen en niet tillen boven de 5 kilo de eerste maand, zou dat netje NOOIT meer los komen en ze kunnen er langs af opereren, al zullen we altijd even moeten vermelden dat ze dit heeft met de diameters van 15cm breed en 30 cm lang, met om de 4 cm een hechting.

Voor de rest mogen morgen de helft van de nietjes eruit bij de huisarts om 10.00uu, gisteren bij de chirurg wilde hij 14 dagen de nietjes erin laten. Toen ik zei dat ik een afspraak had bij de huisarts omdat zijn collega had gezegd 10 dagen, zei hij dat hij dan de helft eruit liet halen en de maandag die erop volgt de andere helft.

Dus ze moet nog even doorbijten wat betreft de nietjes in de buik. Het enige last dat ze daarvan heeft op het moment is dat het jeukt. En we nog wat moeten uitkijken wat betreft infectie.

De verpleegster komt nog iedere dag even een kijkje nemen, en vind het er allemaal netjes uitzien.

Om het kort te maken: ik verbaas me weer eens hoe veerkrachtig vrouw lief is en hoe sterk... zo ziek en zo veel pijn als ze had afgelopen maandag en nu op dit moment is ze in de keuken vissticks aan het bakken omdat ze zin heeft in een lekkere snack!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten