zondag 15 januari 2017

Zondag kookdag deel 5; Jachtschotel

Vandaag mijn 2de kookzondag van 2017...

Na even denkwerk wat ik echt wilde, kwam ik op een echt jeugdsentiment uit!!! Ons papa maakte soms Jachtschotel en wij als kinderen genoten van iedere hap!!

Ik wilde dit ook eens voor vrouw lief maken, zeker nu ze morgen binnen moet voor de operatie leek het me een goede gelegenheid om de buik nog eens  goed te vullen... daar ze vanaf deze nacht niet meer mag eten en drinken.

JACHTSCHOTEL...

link naar recept

Kruidnagel 2
paneermeel 50gr
Sukadelappen werden 2 bakjes stoofvlees varken 1000 gr
puree 1 Liter
Laurierblad 2 stuks
Peper
Vleeskruiden 20 mg
Zure appels 2
Boter 50 gr
uien 2 grote
Vleesbouillon 100 ml

Het is niet moeilijk, het is zelfs eerder een heel makkelijk gerecht!!


Ik ben iemand die eerst alles klaar zet en afweegt waar nodig!!
Dus wanneer alles klaar staat kan ik beginnen...

Ik stoof ze aan, zonder ze echt te kleuren...
Ik verwijder de ui uit de pan { recept zegt niet dat dit moet, maar als ik wil dat mijn vlees bakt in plaats van stooft is dit toch nodig!}

Ik bak het vlees volledig bruin, maar niet gaar...
De vleesbouillon maak ik door een kwart van een bouillonblokje te gebruiken in 100 ml kokend water. Niet moeilijk dus...niet teveel bouillonblok, want anders overheerst het denk ik. Maar in het recept zijn ze hier niet duidelijk in.
Verder gaan de kruiden erin, de 20 gr vleeskruiden, een snuf peper, laurierblad en kruidnagel.
Ik zet het vuur zachter en roer goed door...
Op het einde krijg je dit... vlees dat is gestoofd in bouillon wat ik continu vermeerderde met water, daar het inkookte. Ik denk toch een liter te hebben gebruikt op het einde van de baktijd.
Je houd een dikke saus om je vlees heen over en kunt dit volledig gebruiken in je schotel. HET IS HEERLIJK!!! Proeven hoort er natuurlijk bij haha!!

Wij maken geen verse puree, maar houden het makkelijk... de smaak is prima, ik maak 1 liter puree

Dan kunnen we gaan opbouwen, ovenschotel krijgt eerst een laag puree, dan een laagje vlees, dan de appelen en zo nog 1 x en ik eindig met puree. Volgens het recept zou alles 3 x moeten, maar dat halen wij toch niet met onze schotel... Dus doen we 2x, ook goed!!
 Puree is dus de laatste laag, daar doe ik paneermeel op en stukjes boter.
De ovenschotel gaat een 30 minuten in een oven van 200°C...

Het eindresultaat is echt lekker...
We smullen onze buikjes rond...

De veranderingen die wij volgende keer zullen doen is een andere zoetere appel en meer puree en minder vlees.
Ik had 1000 gr omdat ik anders een 250gr moest invriezen en niet wist wanneer dit te gebruiken, tja, dat doe ik de volgende dan toch maar wel. Want nu proef je wel heel veel vlees, ook al is dat vlees super lekker en heerlijk mals...

Ik en vrouw lief hebben het goed gekeurd voor in mijn nieuw receptenboek en hebben het een 8 gegeven, vanwege de aanpassingen die het toch wel mocht hebben...

HET IS ECHT DE MOEITE!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten