zaterdag 22 juli 2017

Dag 8 van mijn vakantie: fiets route Achelse Kluis

Vandaag stond er een fiets route op de planning, eentje van 27.7 km.

Rond 11.00u waren we er helemaal klaar voor, de hondjes waren verzorgd en zaten in hun hok en wij hebben drinken voorradig en hebben de route op papier...kom maar op!!!

Hier volgen de vele foto´s die ik nam van de omgeving en van onze heerlijke dag samen...


 Een groepje ganzen zaten aan deze rand van het kanaal heerlijk te genieten van hun dag haha!! Het weer is heerlijk en het gedartel van het jong leven is geweldig om te zien... deze gansjes waren al een paar weekjes oud, maar de eendjes waren nog heel jong!!
 Zo schattig!! De foto is niet van hoge kwaliteit { gsm foto´s}
 En een donkere gans, prachtig!!

Maar ook de omgeving is Adembenemend...

 Dit is echt de moeite... je staat er nooit zo bij stil dat de wereld nog zoveel moois heeft in je directe omgeving!!
 Ja daar moet even voor gestopt worden en helemaal tot rust komen tussen de bomen en bij het uitzicht van een riviertje...

 Lekker eten hoort daar zeker ook bij...we hebben al zeker 20 km gedaan denken we... dus de beschrijving van km op internet klopt niet. Met een grote omweg zijn we via overpelt naar neerpelt, naar schacht { valkenswaard ned} en moeten we nog naar achel om daar de achelse kluis te zoeken...
 Dat was gelukkig heel makkelijk. { vrouw lief begint al serieus wat klachten te geven over ´ zo ver, pijntjes hier en daar, veel verder dan ik had beloofd van te voren, en veel te ver om gewoon in achel uit te komen hihi!!} maar heerlijk genieten van een trappist dat kan vrouw lief wel. Dus al snel waren de zorgen om benen en de vermoeidheid verdwenen haha!!

 ondertussen komen we nog vrienden tegen op terras, heerlijk toch?
mensen op de foto zijn onbekend, het gaat om het bord!!

 Als ik mijn vrouw vraag of ze de achtergrond weet van deze omgeving krijg ik een NEE!! Lap!! weet dus niets van deze klok af, maar ik vond het een foto waard haha!!

Terug op de fiets geniet ik nog van al het moois { en van het geklaag en beloof ik mezelf dat ik voortaan alleen ga haha!!}

 Het is een heerlijke route...
En stiekem geniet ze wel...

Als we eenmaal thuis zijn, zijn we 7 uur verder en ik schat een 35 km...

best wel moe willen we toch nog het vlees van gisteren { bbq} opbakken, maar bij nader inzien krijgt ze de bbq niet aan de gang met de kleine hoeveelheid houtskool die ze nog heeft...grr!!
Maar niet getreurd, we eten een beetje salade, verzorgen de jongens { raico heeft dringend nood aan een bal spel buiten } en ik ga borduren en vrouw lief tv zien...En dan krijg ik nog lief te horen dat ze het heel fijn vond vandaag en zeker de moeite, maar dat ze toch wel echt spierpijn heeft en last van haar kont haha!!!

morgen dus maar een rustig dagje plannen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten